sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävällizenpää päivää


Hyvää ystävänpäivää kaikille.

Tänään on hyvä päivä tervehtiä ystäviä ja myös muistella pois menneitä ystäviä.
Ystävät ovat elämässä tärkeitä. Niin jakamassa riemun auringonpaisteisia hetkiä kuin taivaltamassa kanssamme tavallisessa arjen tuulessa ja tuiskussa. Yhdessä kuljetaan samaa elämän polkua.

Muistakaa myös niitä hiljaisempiakin ystäviä. Niitä jotka eivät välttämättä ole aina äänessa ja jokapäiväisessä kuviossa mukana. Kaikki ystävät ovat tärkeitä. Huomaamattomia ja hiljaisia ystäviä ei aina tule muistaneeksi.

Luin tänään entuudestaan tutun mutta hyvän Zen tarinan. Tässä on monille paljon oivallettavaa. Aina on kuljettava avoimin mielin ja keskittyneenä juuri tähän hetkeen.
Monesti juomme hyvää kahvia, samalla mielessämme kiirehtien tulevaa tapahtumaa. Huomaa että elämä tapahtuu juuri nyt tässä hetkessä. Juomalla kahvin kiireessä ja pohtiessä liikaa tulevaa, menetät tämän hetken (lue elämän) ja samalla menetät hyvän kupposen kahvia.

Tässä siis se opettavainen Zen tarina:

 Pyhä mies

Pitkin maaseutua levisi sana viisaasta Pyhästä Miehestä joka asui vuoren laella pienessä talossa. 
Eräs kylänmies päätti lähteä vaivalloiselle matkalle tavatakseen tämän viisaan miehen. Saapuessaan talon luo hän tapasi ovella vanhan palvelijan, joka tervehti häntä. 
"Haluaisin tavata viisaan Pyhän Miehen", mies sanoi palvelijalle. 
Palvelija hymyili ja ohjasi miehen sisään. Kulkiessaan talon läpi mies katseli innokkaasti ympärilleen odottaen kohta tapaavansa Pyhän Miehen. 
Ennen kuin hän huomasikaan, hänet oli kuljetettu takaovelle ja johdatettu ulos. 
Hän huusi palvelijalle: "Mutta minä haluan tavata Pyhän Miehen!"
"Olet jo tavannut hänet", vastasi vanhus.
"Pidä jokaista, jonka elämässäsi tapaat, viisaana Pyhänä Miehenä, vaikka hän vaikuttaisi kuinka tavalliselta ja mitättömältä tahansa. Jos teet näin, ratkeavat ne ongelmat, joihin olet tullut tänne tänään etsimään ratkaisua."

- John Parta - .